* Om oss *

Stängselföretag med lantbruk i botten.

Företaget ägs och drivs av oss, Ann-Louise och Lars-Göran Skaar. Stängsel har alltid intresserat oss. Efter en gemensam resa till Nya Zeeland 2003, visste vi vad vi ville göra här hemma. Vi ville stängsla! Efter att vår son Oskar föddes (feb -07) har vi utökat verksamheten på gården. Amkorna och tackorna har blivit fler och  vi producerar och säljer även närodlad KRAV-godkänd matpotatis och frilandsgrönsaker. Se mer under rubrik Potatis/Grönsaker

Monteringsdelen med stängslingen har ökat kraftigt och vi har till vår hjälp flera duktiga medarbetare.

Under tröskning hjälper vi ett flertal lantbrukare med skörden. Till vår hjälp i år kommer vår MF 36 RS med Power flow att användas. Total areal utanför gården tröskar vi ca 260 ha.

Vi (A-L och L-G) har båda bakgrund i den agrara näringen och känner att vi vet vad som krävs av stängslet för att det ska fungera. Den erfarenheten tror vi är viktig då vi dagligen möter djur- och markägare, kommun/landsting mm som behöver hjälp och rådgivning. Det gäller allt från skräddarsydda helhetslösningar till materialval. Dessutom testar vi ju hela tiden våra produkter i praktiken på hemmaplan. Gården vi bor på och äger är totalt 50 ha varav 13 ha skog, 25 åker och resterande del bete.

Vi är som alla andra Stenstorp/Dalabor rika på sten. Hela gården är omlagd till KRAV då vi bryr oss om vår miljö och välfärd. I år producerar vi vall och spannmål till våra djur samt potatis och grönsaker för avsalu. Våra intressen… L-G´s stora intresse är jakt och jakt och… Båda har vi jägarexamen och årets höjdpunkt är då vi åker ifrån stängsel, tröskning, djur och leksaker mm till fjällen för den årliga ripjakten. Inte att förglömma så består vår familj också av 2st strävhårsvorteh och en jämthund som gärna visar vad de går för. Inget ger väl sådan energi och gott humör som när man samarbetar med sin hund och det blir ett lyckat resultat.

På vår gård försöker vi få lite fältfågel att trivas. Vi sår varje år solrosor, lämnar spannmålsremsor vid tröskning osv. Räven får lämna in emellanåt. Under 2008 och 2009 deltog vi i Hushållningssällskapets fågelinventering och har tillsammans med dem arbetat fram en plan för att skydda och främja rödlistade arter i odlingslandskapet. I köket på Vallstorp träffar vi så mycket vänner och bekanta som vi hinner med och det serveras ofta nybakt till kaffet då. Välkomna till oss på Stängsel Skaraborg/ Skaars Ekogrönt !

 

 

Gustav 1 år

Kontakt: info@stangselskaraborg.se telefon 0500-450 268